Съдът наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на Мартин Трифонов

Окръжен съд Сливен е взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия за убийството на 7-годишната Кристин Георгиева Мартин Трифонов. Тази сутрин Окръжната прокуратура в Сливен внесе искане в Окръжния съд на 21-годишния мъж да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наложенат амярка може да бъде обжалвана в тридневен срок, съобщи  говорителят на Окръжния съд съдия Мартин Данчев.

Мярката му бе наложена днес в сградата на Областната болница,тъй като след запитване от Прокуратурата, от лечебното заведение са заявили, че обвиняемият не може да бъде транспортиран до сградата на съда, заради здравословното му състояние. В случай, че служебният защитник на Мартин Трифонов обжалва мярката, делото ще се гледа на 26 август в Апелативен съд – Бургас.

Припомняме,че мъжът беше прострелян в краката при залавянето му в петък. Направени му бяха операции, състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Пред служебния си защитник Мартин е направил пълни самопризнания за престъпленията си спрямо седемгодишното дете. Ще носи наказателна отговорност за убийство на малолетно лице, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата, изнасилване и блудство.

Жестокото престъпление е стана в четвъртък в село Сотиря. Сигналът е постъпил на телефон 112 около 14.00 часа. Детето е било изнасилено и пребито. Намерено е в дере в селото, а по-късно е починалото от нараняванията си в сливенската болница.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук