Съдът остави „Червеният пират“ от Сливен в ареста

Софийският районен съд остави в ареста Илко Захариев. Според магистратите, има опасност той да се укрие, тъй като води скитнически начин на живот и няма постоянен адрес, който да убитава.

В съдебната зала стана ясно, че Илко Захариев няма документи за самоличност. Той заяви, че са му били откраднати. „Червеният пират“ заяви, че работи като архитект на свободна практика и се занимава активно с математика и рисуване.

Захариев твърди, че намерените в него телефони ги е открил в кош за боклук в столичен мол. Връщал телефоните за рециклиране и с парите си купувал материали за рисуване. „Червеният пират“ поиска да бъде освободен, съобщава БНТ.

В съдената зала стана ясно, че 35-годишния мъж два пъти е влизал в психиатрия в Сливен и София. По делото все още не е готова психиатричната експертиза и не е ясно дали Захариев може да носи наказателна отговорност.

Според прокуратурата, има безспорни доказателства, които показват че именно от телефоните намерени в Захариев са изпращани заплашителните имейли. По делото е разпитана и съдия Владислава Цариградска. Ако бъде признат за виновен Захариев може да получи до шест години затвор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук