Съдът отложи делото за убийството на Кристин, близките й предявиха искове за обезщетение за 600 хил.лв.

Сливенският окръжен съд отложи делото срещу обвинения в убийството на 7- годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов, за 30 януари. Тогава ще бъде призовано на разпит вещото лице д-р Тома Чаушев и свидетели на гражданските ищци.

Днес по време на разпоредителното заседание беше прието, че делото ще се гледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Това поискаха подсъдимият и неговият адвокат, а останалите страни по делото се съгласиха. Съдът прие също, че няма да изслушват други свидетели и вещи лица, освен съдебният лекар д-р Чаушев, и по делото ще се използват протоколи и заключения от хода на досъдебното производство.

По време на днешното заседание бяха предявени граждански искове от страна на майката на Кристин – Гергана, в размер на 400 000 лв за причинени неимуществени вреди, и в размер на 200 000 лв от страна на бабата и дядото на убитото дете – Милка и Красимир Георгиеви. На този етап Мартин Трифонов не пожела да даде обяснения за действията си. Пред съда той заяви, че разбира в какво го обвиняват.

Близките настояваха да застанат лице в лице с Трифонов и го наричаха „убиец“. Авдокатът на близките на убитото дете – Сиво Сивов заяви, че ще призове допълнителни свидетели, когато съдът разглежда исковете на гражданските ищци и частни обвинители. Съдия по делото е ръководителят на Окръжен съд – Сливен Мартин Данчев.

Срещу Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения. Той е обвинен за убийство на малолетно дете с особена жестокост, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“.

Мярката за неотклонение на Трифонов остава същата до следващото заседание на съда – „задържане под стража“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук