Съдът удължи срока за повторното броене на бюлетините за избор на общински съветници

Административен съд Сливен удължи срока за изготвяне на становището на вещите лица по делото за повторното броене на бюлетините за избор на общински съветници до 12 декември. Съдът увеличи и с 2 000 лв. депозита за възнагражденията на вещите лица. ПП ГЕРБ и БСП също трябва да платят за изготвянето на техническата експертиза както и по малките партии, които внесоха в съда искането за повторно броене, съответно 1 500 лв. ПП ГЕРБ , които имат трима преброители и 500 лв. „БСП за България“, които имат 1 преброител. Те разполагат с два дни, за да внесат депозит от по 500 лв.

Вноската трябва да бъде направена в срок от два дни – най-късно в понеделник, 25 ноември. Следващото заседание на съда ще бъде на 16 декември, от 10.00 часа. Делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на общински съветници бе образувано след жалба на 27 представители на партии и коалиции в Сливен. Доброслав Иванов от НФСБ определи решението на съда като справедливо.

Момчил Пантелеев изрази надежда,че удълженият срок ще стигне на вещите лица , за да си свършат работата и да изготвят заключението си. „До момента е загубено много време в спорове за възнаграждения“, посочи той.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук