Съдят мъж, причинил катастрофа на жп прелез, при която има трима починали

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд К.Т., който е обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на три лица, настъпила при катастрофа. Престъпното деяние е осъществено на 09.01.2020г. на железопътен прелез в с. Желю войвода, общ. Сливен.

По време на разследването е установено, че на горепосочената дата обвиняемият е управлявал лек автомобил, в който се возили тримата пострадали. Те се придвижвали в посока от с. Сотиря, общ. Сливен, към гр. Ямбол. Движението се извършвало в тъмната част от денонощието. Пътят преминавал през с. Желю войвода, като обвиняемият взел решение да премине през железопътния прелез. Бариерите на прелеза били спуснати. Участъкът бил ограничен с пътни знаци. Включен е бил и звуков сигнал. Обвиняемият намалил скоростта на автомобила, но не спрял като навлязъл в зоната на прелеза, изнасяйки автомобила в лявото платно на пътя, тъй като другото е било заето от спуснатата бариера.

По същото време е преминавал влак, движещ се с допустима от закона скорост, управляван от квалифициран машинист. Той също е подал звуков сигнал. В този момент К.Т. направил опит да премине през прелеза преди влака, в резултат на което настъпил удар. На място е починал един от пострадалите, а други двама са починали дни по-късно в болнично заведение.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 18.04.2022 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук