Състоянието на пациентите с коронавирус в Сливен се подобрява

Състоянието на пациентите с коронавирус в Сливен се подобрява, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Трима от болните са с двустранна бронхопневмония, а другите двама – със суха кашлица и пристъпи на задух. На всички се подава кислород. Към 1 април състоянието им е все по-добро. Направени са контролни рентгенови снимки, които показват, че няма задълбочаване на диагностицираните пневмонии. След 7 април ще започне вземането на първите контролни проби с PCR тестове, посочват още от болницата.

МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен разполага с всички медикаменти, необходими за лечението на пациенти с коронавирус. От Националния кризисен щаб е предоставен и медикамента хлороквин. Петимата пациенти, настанени в Отделението по инфекциозни болести в Сливен, се лекуват по приетия протокол. Те са на възраст от 31 до 75 години, трима мъже и две жени.

Медицинските лица в Отделението по инфекциозни болести работят по всички правила за безопасност. Пациентите с общи инфекции се настаняват в Отделението по кожни болести.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук