С изложба „Остани жив! Пази живота!“ започнаха Дните за безопасност на пътя в Сливен

Дните за безопасност на пътя бяха открити в Сливен с изложба на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ вчера. Експозицията под надслов „Остани жив! Пази живота!“ бе разположена на пешеходната зона в града. Представените плакати са получили признание на национални и международни изложби и конкурси. Техните автори са бивши и настоящи ученици на елитното училище. Събитието тази година бе съвместна инициатива на учебното заведение и Областна администрация.

„НХГ „Д. Добрович“ ежегодно подкрепя европейската кампания за безопасно движение, както и други каузи от голямо обществено значение“, каза на откриването директорът на учебното заведение художникът Александър Дойчинов. Шестнадесети септември е обявен за Ден без жертви на пътни произшествия. „Виждате от какво значение е изкуството за обществото“, подчерта той.

Зам.областният управител Камен Костов представи европейската кампания. От името на областния управител Чавдар Божурски той връчи на директора благодарствен адрес за въздействащите послания на талантливите възпитаници на училището.

На изложбата присъстваха ученици от НХГ „Д.Добрович“, ръководители на държавни структури, кметове и зам.кметове от общините в областта, експерти по безопасно движение, представители на областната администрация, граждани.

НХГ „Д.Добрович“ подготвя гимназистите в три направления: рекламна графика, иконопис, художествена тъкан. Училището е уникално не само за областта, а и за страната. Утвърдената му през годините визитна картичка е, че висококвалифицирани специалисти не само обучават, но и вдъхновяват учениците си.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук