С концерт и автокино Сливен ще отбележи 134 години от Съединението

С концерт и автокино Сливен ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември. От 19.00 часа на площад „Цар Освободител“ ще се състои празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“. От 20.00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне тържествена церемония, на която ще бъде отслужена молитва за здраве и успех на българския народ и ще се извърши ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на войводата. Церемонията се организира в партньорство с Център за подготовка на специалисти – Сливен. Празничните фойерверки са с начален час 20.30. На 6 и 7 септември, по покана на Общината, в Сливен ще гостува автокино, което ще представи три български филма на площад „Хаджи Димитър“.

„Поканили сме не само за празничния ден, а и за 7 септември 3 български филма от тази година. Капацитетът на площада е 50 автомобила и ще има организация на влизането там. Общината ще публикува линк, на който желаещите да гледат прожекциите, могат да се регистрират“, обясни на брифинг днес заместник-кметът Пепа Чиликова.

Първата прожекция е на 6 септември от 21.00 часа, а другите две на 7 септември от 20.00 и 22.00 часа. Заглавията на лентите се уточняват. Входът е свободен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук