„С мама и татко на палатка” край Тунджа

С подкрепата на Община Нова Загора Многоспортов туристически клуб (МТК) „Тунджа Жребчево“ осъществи идеята си да организира уикенд „С мама и татко на палатка” за деца от първи до четвърти клас от нашата община.


Въпреки краткотрайните дъждове, на 7, 8 и 9 юли 2023 г., малчуганите имаха възможност да поиграят сред природата, да мерят сили в различни състезателни игри, да рисуват, разгръщайки своите творчески способности и да участват в кулинарен курс по правене на мекици. Атракция бяха двата въжени лифта над река Тунджа. Лицензираните инструктори на Сдружението бяха на разположение за уроци по каяк, както на децата, така и на техните родителите. За всички желаещи, в събота, 8 юли, МТК „Тунджа Жребчево“ организира пешеходна разходка покрай бреговете на река Тунджа до 350 годишния дъб, намиращ се на около 2 км от бивака. Децата сами събраха съчки за лагерния огън, покрай който и двете вечери се извиваха кръшни хора, под звуците на гости от детския гайдарски състав „Настроение” от гр. Стара Загора.

В събитието взеха участие 28 семейства с 35 деца. Сдружението осигури окосен и обезпаразитен терен с необходимите санитарно-битови условия, а Община Нова Загора се погрижи всички малки спортисти да бъдат стимулирани с награди и лакомства.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук