С общоградска възпоменателна церемония Сливен чества 186 години от рождението на Апостола на Свободата

Общоградска възпоменателна церемония по повод 186 години от рождението  на Апостола на Свободата – Васил Левски, събра вчера вечерта на едноименния площад жители на Сливен.

Проявата започна с рецитал за Левски в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Малко по-късно се състоя и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. Венец от името на сливенския градоначалник Стефан Радев бе поднесен от един от заместниците му – зам.кмета по финансите Румен Иванов.  Венци и цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководствата и представители на държавните структури в града, културните и образователните институции, политически формации, патриотични съюзи, граждани и ученици.

Венци и цветя бяха поднесени от името на сливенските депутати Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, от името на областния управител, от името на  евродепутата Асим Адемов, от името на командира на  Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и на директора на ОД на МВР-Сливен.

Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“, които се включиха в отбелязването на годишнината.

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук