С пари по проекти Община Твърдица ремонтира улици и сменя ВиК мрежата на с. Сборище

С пари по проекти Община Твърдица ще ремонтира част от улиците си и ще смени цялата водопроводна мрежа на с. Сборище, това съобщи за Slivenpost.bg кметът на общината Атанас Атанасов. По думите му, тези основни инфраструктурни проекти са започнати още преди три години, но заради жалби от изпълнители и граждани, нещата са се проточили във времето. „Ще рехабилитираме част от уличната мрежа в общината. Вече стартирахме, има открита строителна площадка, материалите са доставени. През зимния период ще бъдат положени бордюрите и тротоарите, асфалтирането ще остане напролет, тъй като вече температурите не са подходящи за такива дейности“, коментира още той.

Основната голяма част от строителните дейности ще бъдат в самия град Твърдица, ще бъде изцяло асфалтирана улица „Поп Лука“, която е от северния до южния край на града, покрай реката и там никога не е имало асфалт. „Трудно е, всичко опира до пари, но се стараем да правим колкото се може повече за съгражданите ни. Още когато кандидатствахме по този проект, предложихме за ремонт именно такива улици, където никога не е имало асфалт. Такива има в Шивачево, в Сборище, а в Твърдица са две“ допълни Атанасов. Проектът е на стойност 1 млн. 600 хил. лв.

Другият проект, чиято реализация чакат от общината, е свързан с цялостната подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище. Стойността му е 5 млн. и 600 хил. лв. „Имаме много проблеми с ВИК мрежата навсякъде и се радвам, че поне в едно населено място проблемът ще бъде решен и то за години напред“, коментира кметът на Община Твърдица.

И двата проекта са по „Програмата за развитие на селските райони“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук