С пари по проект Община Твърдица подобри инфраструктурата и чистотата в кв. „Изток”

С пари по проект Община Твърдица подобри инфраструктурата и чистотата в кв. „Изток”, съобщават от общинска администрация. Благодарение на реализацията на проект „Заедно за по-чисти и по-зелени квартали” е подобрено социалното приобщаване на общността, създадени са условия за активно гражданско поведение на представителите на уязвими групи на местно ниво. Проектът е по Споразумение за безвъзмездна помощ, подписано между Съвета на Европа и Община Твърдица, финансиран от фонд „Малки грантове“ на Програма РОМАКТ.

Чрез различните дейности по него са закупени и доставени 19 броя контейнери за смет, които са поставени на възлови места в кв. „Изток”, обособени специални места за събиране на животинска тор. Разчистени са и зелени площи в квартала. Осигурени са ръкавици и чували за младите доброволци. Почистените площи са залесени с вечно зелени дръвчета като туя, лъжекипарис и хвойна.

Като дейност по проекта е реализирана кампания за правилното изхвърляне на домашна смет, животински тор и други отпадъци. Тя е озаглавена „От врата на врата” и по време на нея са раздадени отпечатани листовки.

С помощта на детската градина, училището и образователните медиатори е проведен конкурс за рисунки на деца от 5-12 години. Закупени са комплекти за рисуване, които бяха раздадени на децата от кв. „Изток”. От най-добрите рисунки бяха направени изложби във фоайето на сградата на Община Твърдица и в църквата в кв. „Изток”. Закупени са декори и костюми за пиеса, която е представена пред общността.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук