С пищна програма Самуилово отбеляза празника на селото

Пищна и разнообразна програма за празника на Самуилово днес забавлява през целия ден жителите и гости на селото. Куклен театър, детски игри и състезания, историческа възстановка и фолклорни изпълнения на самодейни и професионални състави, предизвикаха истински интерес и оживление сред малки и големи.

Празникът уважи и кметът Стефан Радев, който благодари за поканата. Той поздрави кметът на селото Красимир Кръстев и всички, които са имали отношение към подготовката и организацията на различните прояви.

„Празниците са едно от най-хубавите неща! Те обединяват хората, изпълват ги с вълнение, настроение. Дават ни време да се замислим, какво добро можем да направим, докато препускаме в забързаното ежедневие, да помислим за нашите семейства и деца. Радвам се, че има такива моменти, когато можем да си кажем, че работим, полагаме усилия и живеем за всичко това!“, заяви сливенският градоначалник от откритата сцена в центъра на селото. Той пожела здраве и сполука на жителите на Самуилово.  

На свой ред кметът на селото Красимир Кръстев подчерта, че времената се променят, но има ценности, които остават вечни, и че днешният празничен ден е ярък израз на съхранените традиции, отдаване на значимото на миналото и поглед в бъдещето. „Днес искам да благодаря на всички за търпението и подкрепата в усилията ни за развитие на нашето село. Нека докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни. Искрено се надявам в едно по – светло бъдеще за нашето скъпо село и да го превърнем в едно прекрасно място за живеене, защото това е нашият роден край, нашият дом, нашите спомени. Длъжни сме да вървим напред и с постоянство да градим и претворяваме!“, посочи Кръстев.

Сред официалните гости бяха още народният представител Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, част от зам.кметовете на общината, кметове на населени места и кметски наместници.

Вечерта продължава с изпълнения на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци и Оркестър „Славяни“ – Стара Загора.

В празничната програма тази година се включиха Държавен куклен театър-Сливен, Сдружение „Национално дружество Традиция“, представители на читалищни и самодейни колективи, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ и Младежки танцов ансамбъл „Браво“.

Празникът се организира от Кметството, местното читалище, с подкрепата на Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук