С урок по толерантност СУ „Йордан Йовков” ще отбележи Международния ден на хората със Синдром на Даун

Урок за толерантност и съпричастност с децата със синдром на Даун от Сливен ще се проведе днес в СУ „Йордан Йовков”. Той е свързна с отбелязването на Международния ден на хората със Синдром на Даун -21 март. Тъй като в сливенските училища има „слънчеви“ деца от СУ „Йордан Йовков” с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните са решили да отбележат този ден по различен начин. За участие в урока са отправени покани към областна администрация – Сливен, община Сливен, РУО – Сливен, Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун и др., съобщи Диана Кънева -директор на учебното заведение.

„Приятелството и уважението между нас ще стимулираме чрез малка арт работилница, песни и стихове, подвижни игри и отправяне на послание чрез уъркшоп слънчеви балони“, посочи още тя.

За първи път Международния ден на хората със Синдром на Даун е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации официално подкрепя инициативата, а Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да провеждат свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук