Тайбе Юсеин ще открие надпреварата при жените в Държавния личен шампионат по борба

Тайбе Юсеин, която беше отличена за най-добър спротист на България за 2018 г., ще открие днес надпреварата при жените в Държавния личен шампионат по борба в Сливен. Световната и европейска шампионка ще се бори в своята категория до 62 кг. Състезанието започна вчера и ще продължи до 27 януари.

След близо едногодишно отсъствие публиката отново ще види Елица Янкова, бронзова олимпийска медалистка от Рио 2016. Тя ще се бори в най-многобройната категория до 50 кг, където са 21 състезателки. Сред тях е и трикратната европейска шампионка за девойки Миглена Селишка.

След лечение на травма се връща и Мими Христова. Европейската вицешампионка вече откри сезона, като стартира в Индийската лига и се върна в края на миналата седмица.

Медалите ще атакуват 88 състезателки от 18 клуба.

В събота и неделя са схватките в свободния стил, където ще участват и домакините от АСК Сливен. Първенството се провежда в спортна зала „Васил Левски“.

Kирил Милов и Айк Мнацканян откриха шампионата по борба в Сливен. На тепиха ще излязат 164 състезатели от 28 клуба.

В надпреварата до неделя следват схватки при жените и мъжете в свободния стил.

Първенството ще бъде първо за сезона за всичките ни национали, с изключение на Биляна Дудова и Ахмед Махамаев, които по същото време ще се борят на „Иван Яригин“.

Срещите ще бъдат излъчвани на живо в сайта на БФ Борба.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук