Талантливата сливенска художничка Теодора Михалева с първа самостоятелна изложба „Хороскоп от цветя“

Талантливата сливенска художничка Теодора Михалева -TEDDY откри своята първа самостоятелна изложба „Хороскоп на цветята“ на 12 декември. 22-те платна, преливащи от ярки цветове, са изложени в Галерия „Седем“ и ще останат там до 22 декември.

Теодора е потомка на художници, а датата на откриването на изложбата й не е избрана случайно. На 12 декември се навършват 102 години от рождението на нейния дядо – художникът-дърворезбар Михаил Курдов.

„Интересното в този хороскоп е, че в зависимост от датата на раждане на дадения човек, всеки си има определено цвете със специални качества, характеристика и носи на притежателя си благотворна енергия“, разказва развълнуваната художничка, докато приема поздравления от гостите, дошли на откриването. „Това е причината да направя 12-те месеца с 12 цветя, за да може всеки да открие неговото цвете и да го зарежда с положителна енергия. Под всяка картина има табела с информация, кой месец символизира дадено цвете и определения за хората, родени под знака им“, допълни тя.

Теодора Михалева започва да рисува картините си за настоящата изложба през януари тази година, а през декември, те вече са показани и могат да изпълват с красота нечий дом или офис. Чрез картините си тя иска да пожелае на хората да им е цветно в душите.

„Обожавам да рисувам цветя, търсих някаква тема, която най-добре да описва мен, моята същност и това, което обичам да правя най-много, затова се спрях на тази свързана с хороскоп и цветя. Идеята ми даде собственичката на Галерия „Седем“ – Дора Куршумова, хареса ми защото не бях чувала за подобно нещо, започнах да чета и да се интересувам от темата. Резултатът е налице!“, споделя талантливото момиче.

Галерията се оказа тясна, за да побере желаещите да поздравят TEDDY, да разгледат и закупят творбите й. Зарадвайте и вие своите приятели, познати и близки за предстоящите празници с една от прекрасните картини на ТEDDY! Изберете цвете според неговата зодия и така ще му подарите красота и хармония.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук