Талантливи братчета от ОУ „Елисавета Багряна” с пореден успех от международен конкурс

Талантливи братчета от ОУ „Елисавета Багряна” са постигнали пореден успех от международен конкурс. Това са братята Николай и Калоян Хаджистойчеви, които са завоювали отличия в културния форум „Велики Преслав – история на цял един народ”, съобщават от учебното заведение. Проявата е била част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици. Организатор на събитието е Община Велики Преслав, а патрон – вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Николай Хаджистойчев заема първо място в раздел „Стихотворение” в категорията на най-малките, а Калоян се нарежда на почетното трето място в раздел „Живопис” в групата до 14 години.

Талантът на Николай и Калоян е забелязан сред 200 участници от седем държави – България, Австрия, Канада, Великобритания, Чехия, Франция и Молдова.

Николай и Калоян Хаджистойчеви са ученици в 4. и 5. клас в ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен. Те са едни от талантливите деца във все по-предпочитаното училище в града. Участват в множество конкурси от национално и международно значение. Николай обича да пише литературни творби. Калоян се изявява с рисунки, като през последната година се увлича в дигиталното рисуване и печели немалко награди.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук