Танк, гаубица и автомати на площад“ Хаджи Димитър“ за днешния празник

Танк, гаубица, автомати и друга военна техника на пл. „Хаджи Димитър“ привлякоха вниманието на по-ранобудните жители на Сливен тази сутрин. Те са част от изложението на образци на въоръжение, организирано от Център за подготовка на специалисти-Сливен по случай 22 септември – Ден на Независимостта на Република България.

Посетителите могат да разгледат и да получат информация за танк Т-72, 122-милиметрова самоходна гаубица 2С-1, лек автомобил с повишена проходимост „Мерцедес G 270 CDI”, товарен автомобил с повишена проходимост „Мерцедес Актрос 1832 А”, разказа капитан Димитър Караянев от Военно формирование 22 220 Сливен.

Сред изложената техника имаше и пистолет „Макаров”, 7,62 мм автомат АК-47 М1 с 40 мм подцевен гранатомет „Кастьор”, 7,62мм картечница „ПК”, 7,62 мм снайперова винтовка „Драгунов”, ръчен противотанков гранатомет РПГ-7.

В 11 часа започва организираното от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти честване на 110 години от провъзгласяване на Независимостта на Република България.

Военнослужещи от Център за подготовка на специалисти-Сливен и Военният духов оркестър ще отдадат воинска почит на загиналите за Свободата и Независимостта на България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук