Татяна Султанова: Недопустимо е областен град да няма пречиствателна станция, за нея са усвоени пари, а тя не функционира

Порочното управление на ВИК Сливен, пътната безопасност по сливенските улици, проблемите на живущите във Вилна зона и кв. „Надежда“, са само част от темите, които гражданите на Сливенска община са обсъждали днес „очи в очи“ с депутатите от ПП „Продължаваме промяната“ по време на първата им изнесена приемна. Народният представител от Сливенска област Татяна Султанова и колегите й от Парламента – Настмир Ананиев-председател на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление и зам. председателят на комисията Йордан Терзийски, са хората, които са се срещнали с гражданите, за да чуят техните сигнали и да се опитат след това да помогнат за разрешаването на проблемите, трупани с години.

„Сигнализираха ни за непрозрачното управление на сливенското ВИК дружество, водозагубите от 92 %, които хората плащат от джоба си и липсата на пречиствателна станция за питейна вода, за която са усвоени пари, но тя не функционира “, коментира Татяна Султанова. По думите й, 15 години след като България вече е член на ЕС, е недопустимо областен град да няма пречиствателна станция и питейната вода да се пречиства по незнайни методи.

Тя сподели, че за съдействие към тях са се обърнали жители на Вилна зона, които се жалват от липсата на инфраструктура, осветление и организирано сметосъбиране. Живущите в кв.“Надежда“ пък са поискали от нея и колегите й да им съдействат за осигуряване на по-добър достъп до квартала и по-добра ВИК инфраструктура.

Състоянието на гробищния парк в кв.‚,Речица“, изораването на тленни останки пред погледите на работещи в индустриалните сгради наблизо и възможността това да бъде прекратено, също е коментирано с депутатите.

„Сред важните за гражданите въпроси е пътната безопасност по сливенските улици и по пътищата от републиканската пътна мрежа“, каза Настимир Ананиев. По думите му, АПИ се е ангажирала с обследване на пътищата, за се провери тяхната безопасност. Той лично пое ангажимент и да провери казуса с липсващата маркировка на ремонтираното трасе при разклона за село Тополчане.

Гражданите са поискали и разяснение относно плановете на държавата да подпомага закупуването на електроавтомобили, както и дали се предвиждат промени относно гражданската регистрация на адреси.

„Много са сигналите подадени до нас, ние тепърва ще ги анализираме и ще събираме информация по тях в детайли, за да можем да ги адресираме по правилен начин и да вземем необходимите мерки за разрешаването им“ , допълни още Татяна Султанова.

Народният представител ще бъде в Сливен всеки понеделник и ще приема граждани в офиса на ПП „Продължаване промяната“ на ул. „Йордан Кювлиев“ №5 (зад Кукления театър). Приемната ще бъде отворена всеки ден, там ще има представител, който ще записва желаещите за среща и ще приема сигнали и предложения на гражданите, свързани с развитието на Сливен или с решаване на даден проблем.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук