Твърдица отпразнува своят храмов празник – Петковден 

Тържествата  по случай храмовият празник на гр. Твърдица започнаха на  11.10.2023 г. със спортен празник – „Децата на Твърдица спортуват“, който се проведе на градския стадион в града. В него участие взеха децата от СУ „Неофит Рилски“, ДГ „Щастливо детство“ и ДГ „Васил Левски“. Всички те показаха много сила и  бързина, за което получиха заслужено  своите награди.

Вокална група „Романс“ отпразнува своят 30 годишен юбилей на 12.10.23 г. в голямата зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ с грандиозен концерт, на който гости им бяха мъжка вокална група  „Авролева“ гр. Тополовград и Тони Костова от КСТ „Яница“ гр. Нова Загора. Кметът на града господин Атанас Атанасов в своя поздравителен адрес изказа своята благодарност към всички бивши и настоящи участници в групата „Изключително съм горд, че Вие сте лицето на града и го представяте на толкова много сцени в България и чужбина“…. и им пожела здраве, нови и нови върхове. На всички участници в концерта той подари юбилеен диск на групата „30 години група „Романс“.

А на 14 октомври на площада пред общината, гражданите и гостите на града  се насладиха на тържествената програма, която започна с тържествен ритуал по вдигане на знамената и празничен водосвет отслужен от свещено иконом Иван Стойнов. Кметът Атанас Атанасов поздрави всички граждани и гости, като им пожела: „ Здраве, благополучие и късмет. Бъдете силни, радвайте се на споделеното човешко щастие и запазете място във всеки ден от календара за добри дела! Нека празникът донесе на всички Вас радост и много веселие, а  именниците да бъдат здрави и благословени“…

В голямата зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ се проведе тържествена сесия на Общински съвет, на която втора точка от дневния ред беше – награди на изявени личности от общината, които допринасят за прославяне името на общината и града. Госпожа Янка Тодорова Костова – Директор на Детска градина „ Щастливо детство“ гр. Твърдица бе удостоена със заповед на кмета за принос в предучилищното възпитание с грамота и плакет. Със заповед на кмета за добри спортни резултати – с парична награда бяха наградени Светлозар  Николаев Колев – на 15 години  състезател по ориентиране и Кристиан Пламенов Зинков на 11 години един от най-бързите пилоти в клас Rotax Mini Max в България.

Празничната програма продължи пред общината с програма на самодейците  от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ гр. Твърдица.

Тържествата приключват днес 16 октомври с театралната постановка „Лудории в съботната вечер“ от Марсел Митоа, адаптация и режисура: Искра Радева в голямата зала на читалището.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук