Театралните таланти на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ представят тази вечер „Домът на слънчогледите“

Театралните таланти на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ ще завладеят тази вечер публиката в зала „Зора“ със своята пиеса  „Домът на слънчогледите“. В 18.00 часа , 26-ма актьори от 9 до 12 клас от училищния театър „Мечтание“ към гимназията ще представят една постановка, в чието създаване са участвали самите те.

„Темата за пиесата се избира от учениците, те си измислят роли, аз пиша и оформям текста, художествен ръководител е педагогическият съветник на гимназията Стефка Султанова, разказва директорът на сливенската икономическа гимназия Димитър Добрев.

По думите му, „Домът на слънчогледите“ е пиеса, която ще се играе за втора поредна година, но темите са обновени, има нови роли и нови сюжети. „В  тази театрална постановка се търси светлината в душата на човека, позитивното, доброто, радостта, усмивката, въпреки трудностите в технологичния свят, забързания живот, хейтърската среда и множеството негативни процеси наоколо. Показваме, че ако човек се вгледа навътре в себе си и потърси светлите страни в своята същност, може да ги открие“, коментира директорът-сценарист.

Екипът, свързан с крайния театрален продукт е изцяло ученически-декорите са тяхно дело, децата са осветители, озвучители, разпоредители в залата, дори и охрана.

„Не само с тази пиеса, но и с другите, които сме реализирали през годините от 2009 насам, основната ни цел е да възпитаме у децата доброта, ценности, позитивност и желание за живот“, разказва още Димитър Добрев. Посочва, че самия театър се нарича „Мечтание“, тъй като актьорите са преди всичко мечтатели. „Това е нашият начин, на учителите, да ги подкрепяме, вдъхновяваме, даваме им импулс да се срещат с трудностите,  да ги преодоляват с усмивка и да продължават напред“, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук