Театралният фестивал „Сливенски вятър“ отново ще се проведе онлайн

Младежкият театрален фестивал „Сливенски вятър“ тази година отново ще се проведе онлайн заради продължаващата усложнена епидемилогична обстановка, съобщават организаторите. Те отправят предизвикателство към най-малките актьори – децата в предучилищните групи на детските градини и учениците от началния етап на образование да покажат своя талант. Тазгодишната тема на фестивала е „Усмихнато детство“.
                               
Участниците трябва да спазят няколко изисквания. Всяка група може да представи кратък откъс от приказка, рецитал със стихчета и песни, танци, забавни игри и др. Продължителността на представянето трябва да е от 5 до 15 минути. Всяко участие трябва да бъде заснето на видео. Всички постановки ще бъдат публикувани на страницата на ОДФ-Сливен във Фейсбук.
Художествен съвет от експерти ще определи най-добрите театрални групи. Ще бъдат оценявани костюмите и декорите, песните и танците, оригиналното поднасяне на приказките, както и актьорското майсторство на прекрасните сливенски деца. За всички участващи групи ще има грамоти и изненади!
Фестивалът за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, Община Сливен, фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук