Тенорът Камен Чанев беше награден със званието „Почетен гражданин на Сливен“ 

Тенорът Камен Чанев беше награден със званието „Почетен гражданин на Сливен“ снощи по време на Коледен концерт в зала ,,Сливен”. Оперният певец беше специален гост на събитието в родния си град.

В препълнената зала кметът Стефан Радев награди удостоения миналата година със званието „Почетен гражданин на Сливен” тенор. Камен Чанев получи почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, значка, диплом и карта на почетния гражданин. Ангажименти възпрепятстваха появата на сливенския оперен певец по време на миналогодишната церемония по награждаване. ,,За мен е чест да връча отличието на един заслужил и доказан талант, наш съгражданин, прославил не само родния Сливен, но и България”, заяви кметът Радев.

Развълнуваният Камен Чанев благодари за високото признание и оценка от страна на общинското ръководство и сливенската общественост. ,,Благодаря за високото отличие, както и на всички сливналии, които са дошли тук тази вечер, за да споделят моето изкуство”, каза световноизвестният тенор. Той благодари и на акад. Методий Григоров, в чийто хор навремето осъществява първи стъпки в певческите си изяви.

Камен Чанев е най-известният български тенор зад граница. Покорил е сцените на „Арена ди Верона”, виенската „Щатс опера”, „Театро Ла Фениче”, „Дойче опер” – Берлин, „Театро Лицео” – Барселона, и много други световни оперни театри. Роден в Сливен, завършва Френската гимназия и пее в хора на диригента акад. Методий Григоров. След това завършва Софийската Държавна Консерватория. Специализира в Рим.

Концертът премина под диригентството на маестро Ивайло Кринчев. В него участваха оркестърът при Държавна опера – Стара Загора, мецосопранът Даниела Дякова и басът Ивайло Джуров.

Коледният концерт е организиран от Община Сливен. Той бе иницииран и в подкрепа на спасяването на паметника на Шести артилерийски полк.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук