Тестват сирените в част от Сливен на 15 април

Тестване на техническото състояние на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението на територията на ТД „Държавен резерв” – Петролна база – Сливен ще бъде извършено на 15 април.

Функционалните изпитания за интеграция на Локална система за оповестяване към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще се проведат под ръководството на Оперативен център при РД ПБЗН – Бургас с участието на Петролна база – Сливен, РД ПБЗН – Сливен, сектор „КИС” при Областна дирекция на МВР и Община Сливен.

От 13.00 до 13.30 ч. ще бъде включено излъчване на акустични сигнали (сиренен вой) и гласови съобщения за техническа проверка от монтираните сиренни системи в базата.

Тази информация е особено важна за жителите на кварталите „Заимов”, „Дружба”, „Младост” и вилна зона, както и работници и служители в предприятия и търговски обекти, намиращите се в близост до Петролна база – Сливен, съобщи инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи” в Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук