ТЕЦ Сливен вече не гори RDF, ползва само биогорива

ТЕЦ Сливен вече не гори RDF, ползва само биогорива, които са по-добре приети от гражданите. Това съобщи инж. Павлин Костов-изпълнителен директор на „Топлофикация“ Сливен.

„От началото на месец април прекратихме изгарянето на RDF в нашите инсталации и към момента основно сме се насочили към биогоривата защото смятаме, че на този етап са по-добре приети както от гражданите,така и от нашите абонати. Биогоривата, които ползваме са различни видове слама, оризови и слънчогледови шлюпки, дървесен чипс и отпадна листна маса, посочи още той.

Топлофикация Сливен планира преминаването на газ в обозримо бъдеще. „Това е свързано и с ангажиментите на страната към ЕС. Към момента приключва етапа на проектиране на газови мощности, дълъг е обаче пътя, който трябва да се извърви, . той е свързан с проектиране и много тежък разрешителен режим“, коментира Костов.

Той посочи още,че Топлофикационното дружество е готово за зимния сезон и е обезпечено с горива. Изрази надежда, че клиентите на дружеството вече са наясно с ползите от монтираните уреди за индивидуално отчитане. „Всички уреди, които монтираме са за дистанционно отчитане и не се изисква от нашите клиенти да осигуряват достъп за отчитането. Въведеното подаване на заявления за сключване на договори по електронен път пък доста улесни клиентите ни и около 1 /3 от тях са се възползвали от този начин на комуникация с нас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук