ТЕЦ Сливен: Няма тайна договорка за изгаряне на отпадъци на територията на централата

Няма никаква тайна договорка за изгаряне на отпадъци на територията на  “Топлофикация Сливен – инж.Ангел Ангелов”. Това уточнение направиха днес от сливенската централа във връзка с внушения от последните дни и медийни публикации по темата.
„Решението за провеждането на обществено обсъждане за нова инсталация няма нищо общо с празника на Сливен и се насрочва след процедура на РИОСВ.  Идеята по никакъв начин не се “лансира на тъмно” и всякакви твърдения в тази посока са спекулации, които нямат нищо общо с обективните факти.
На общественото обсъждане не са присъствали единствено работници от “Топлофикация Сливен – инж.Ангел Ангелов”. Събитието бе отворено за всички, включително и за политическите лица, които се опитаха да използват събитието за част от предизборната кампания. Нашето дружество няма нищо общо с това.
Темата на общественото обсъждане беше свързана със замяната на горивото от въглища с газ.
Извършваме сериозни инвестиции за постигане на високи екологични стандарти, за да може ТЕЦ-Сливен да продължи да предоставя на сливенските граждани качествена услугана достъпна цена, спазвайки всички екологични норми“, се казва в позицията на “Топлофикация Сливен – инж.Ангел Ангелов”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук