Тодорка Енева: Протестът на превозвачите се отменя

Националният протест на превозвачите, насрочен за 13 януари, се отменя, след като голяма част от нашите искания бяха приети на срещата с премиера Бойко Борисов днес. Това заяви Тодорка  Енева – председател на Сдружението на превозвачите в Сливен.

В разговорите с представители на превозвачите, синдикати и на АЕБТРИ са взели участие още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ. Постигнато е споразумение първоначално предвидената стойност на тол таксите да бъде драстично намалена.

„Доволна съм от постигнатото, защото за бранша щеше да е непосилно да плаща тези такси” – коментира Тодорка Енева. Тя добави, че на срещата е взето решение за инкриминиране на нерагламентираните превози, за което от бранша настояват от години. Ще се засили контролът върху този вид незаконна дейност, като бъдат предвидени и съответните санкции.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук