„Топлофикация Сливен-инж. Ангел Ангелов“ с програма за дуално обучение за гимназисти

„Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов“ и Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козарев“ в Сливен ще си партнират чрез осигуряване на възможност за дуално обучение. Освен, че тази инициатива е част от  социална политика на предприятието, тя е и опит централата да осигури нови кадри за своята дейност.

„Проблемът с липсата на кадри в сектора е наистина голям. За съжаление дори и да има млади хора, които изберат специалност от енергетиката, много от тях впоследствие я практикуват извън страната, защото очакват по-добро заплащане за труда си. Но все пак с осигуряването на възможност за дуално обучение се надяваме да запознаем с професията на енергетика повече младежи, които да я изберат за своята кариера.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на „Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов“.

По програмата за дуално обучение ученици в последните 2 години на своето средно образование на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ ще получат възможност да натрупат теоретични и практически знания в „Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов“, с което ще придобият професионален опит и възможност за реализация в сферата на енергетиката.

„Всеки, който завърши програмата и съответно средното си образование, ще има предимство за започване на работа в „Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов.“ каза инж. Павлин Костов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук