„Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“ ЕАД подпомогна ДТА „Тракийче“ за пътуването им в Египет

Снимка:Детски танцов ансамбъл „Тракийче“

След като се превърнаха в един от спонсорите за младите надежди на спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“ ЕАД продължава да помага в развитието на талантите в гр. Сливен. Оказаната финансова помощ от дружеството ще помогне на младите танцьори от ДТА „Тракийче“ да се включат в танцов конкурс в Египет.

„Когато разбрахме, че на младите таланти от танцов ансамбъл „Тракийче“ не достигат средства за участие в международен танцов фестивал в Египет, единодушно взехме решение, че трябва да им помогнем да сбъднат тяхната мечта. Талантливите деца в България трябва да се подкрепят и съм горд, че в „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“ ЕАД имаме възможност да осигурим спонсорство, което ще помогне на развитието поне на някои от местните таланти“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“ ЕАД.

Детски танцов ансамбъл „Тракийче“ получи специална покана от Министерство на младежта и спорта на Египет за участие в детски международен фестивал, който ще се проведе от 15 до 20 октомври в Кайро. Мероприятието ще бъде под надслов „Децата на света се срещат в Египет 2022 година“. Във фестивала ще участват над 10 държави.

Десетки колективи от цял свят взеха участие в предварителния онлайн конкурс и ансамбълът от Сливен е сред първите избрани. 16 млади танцьори ще заминат за Египет, където ще мерят сили с най-добрите в танцовото изкуство техни връстници в света.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук