„Топлофикация“ Сливен: Не бихме допуснали действия, застрашаващи чистотата на въздуха в града

„Топлофикация“ Сливен излезе с позиция по темата за изгарянето на отпадъци в централата и проверките, които се извършват там. От дружеството подчертават, че не биха допуснали действия, застрашаващи чистотата на въздуха в Сливен.

„Уважаеми клиенти, уважаеми съграждани,
Във връзка със зачестилите напоследък публикации свързани с изгарянето на отпадъци и засиленият обществен интерес по темата ние от „Топлофикация Сливен“ ЕАД искаме да Ви информираме за следното: „Топлофикация Сливен“ ЕАД има издадено от Изпълнителна агенция по околна среда, Комплексно разрешително за работа на инсталацията. То включва разрешение за изгаряне и съвместно изгаряне на модифицирано гориво RDF и биогорива. Биогоривата са предимно слама, както и слънчогледови и оризови люспи. Модифицираното гориво RDF представлява предварително сепариран, специално преработен и обеззаразен отпадък, класифициран с конкретен код и предназначен за изгаряне. Оползотворява се в специална инсталация, проектирана и изградена в съответствие с европейските изисквания и норми. Количеството му представлява около 5-6% от горивният микс
използван в Централата“, се казва в съобщението на дружеството.

Дружеството е обект на непрекъснат мониторинг и постоянни проверки от РИОСВ – Стара Загора /над 15 само за 2019г./ Ръководството на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е правило неведнъж разяснения пред Общинският съвет, Областната
управа, журналисти и представители на неправителствени организации.

Като хора родени и живеещи в града ни със семействата и децата си, ние не бихме допуснали действия, застрашаващи чистотата на въздуха в град Сливен.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници пожелаваме на всички граждани и жители на Сливен крепко здраве, топлина и уют в домовете и сърцата ни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук