„Топлофикация“ Сливен обясни защо има недостатъчно затопляне на радиаторите

Снимка :Анелия Николова

„Топлофикация“ Сливен представи на абонатите си подробно разяснение на причините водещи до недостатъчно затопляне на радиаторите в жилищата им. Повод за обяснението са изразени мнения в социалните мрежи, свързани с достигането на желаната от клиентите температура в домовете им.

Според дружеството едни от основните причини за това са сравнително високите външни температури и действието на регулиращата система в абонатната станция. „Започналото саморегулиране, чрез термостатичните вентили от всеки ползвател, води до промяна в работата на инсталацията. Предназначението на тези вентили, е непрекъснато да затварят и отварят, в зависимост от околната температура и избраната степен. Уверяваме Ви, че в абонатната станция, се подава необходимата температура и при подаден сигнал от отговорника на абонатната станция, незабавно ще реагира за проверка и промяна на настройката“, посочват още от „Топлофикация“ Сливен.

От там разясняват също, че с промяната на разпределението на топлинната енергия чрез разпределители, се променя и начина на потребление от всеки клиент. Според нуждите си някои спират радиаторите си, или намаляват отоплението до желани температури.

„Чрез ползването на топлинните разпределители и по-топлото време очакваме и по-ниски сметки за отопление“, допълват от ръководството на дружеството.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук