Торби с гниещи свински останки са намерени и край с.Бозаджии и Кермен

Снимки: Валентина Василева

Торби с гниещи свински останки са намерени и край село Бозаджии и Кермен. И на двете места разлагащите се животински отпадъци са изхвърлени до пътя, това съобщи за Slivenpost.bg. Валентина Василева, която всъщност подаде вчера първия сигнал за изхвърлени части от закланите животни в дере край с. Гавраилово.

Откриха части от свински трупове в дере край Гавраилово, разпоредени са проверки

Сигнали за местонахождението на гниещите трупни остатъци са подадени на протестиращите, които десето денонощие не свалят блокадата на пътя Сливен- Ямбол при с. Крушаре. И днес те са там, за да изразят своето недоволство срещу неадекватните според тях мерки на държавата в борбата с разпространението на Африканската чума по свинете.

„След като принудиха хората в тази жега да си изколят животните, за които дори не е сигурно дали са били болни, сега сме изправени пред опасност от зарази, които ще плъзнат от гниещите останки. Навсякъде се носи отвратителна миризма, чакали разнасят остатъците и може да се окаже, че ще стане опасно за хората. Ние нямаме огнища на АЧС, но проби не са взети, не се знае някое животно от вече закланите може да е било болно. Абсолютно недопустимо беше държавата да остави хората сами август месец да си колят животните, те не успяват да ги обработят, слагат в чували и хвърлят. Никакви санитарни мерки не са взети, това да се събира по някакъв начин“, коментира още Валентина Василева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук