Традиционна арт изложба под надслов „Сръчността на българката в миналото, преплетена с креативността на настоящето“ се проведе в с. Млекарево

В лятното съботно утро на 26-ти август в с. Млекарево, общ. Нова Загора се проведе за пореден път традиционна арт изложба „Сръчността на българката в миналото, преплетена с креативността на настоящето“. Целта на изложбата, организирана от НЧ „Христо Ботев – 1920“, е да покаже не само сръчността на женските ръце, но и богатата душевност и красота на жените от нашия край. Специален гост на събитието отново бе кметът на община Нова Загора Галя Захариева, която поздрави участничките в изложбата за старанието и творчеството, което са вложили в своите произведения. На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметът Нина Генчева, секретарят Ангел Стойчев, кметове на населени места и много гости.
Сръчните и талантливи майсторки от новозагорския край представиха своите творения, създадени с много въображение и желание в категориите: „Пластене на вълна“, „Декупаж“, „Изделия от хартия“, „Ръкоделия от миналото“, „Изделия от ръце и сърце“.  Удоволствието да оценят представените от тях творби имаше жури в състав: председател Катя Атанасова – приложник и членове – Диян Тодоров – кмет на с. Млекарево и Янка Симеонова – Директор на „ Дом за стари хора“ с. Баня, общ. Нова Загора. След трудния избор на журито награди получиха: за автентични изделия – НЧ „Светлина – 1929“ с. Брястово и Никола Николов от с. Брястово; за оригинални изделия– НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1926“ с. Пет могили и Радостина Зографова от гр. Нова Загора; за традиционни изделия – НЧ „ Пробуда –1929“ с. Радево; Приза за „Модерно изделие“ грабна Петя Петрова Петкова от гр. Нова Загора. Бяха отредени и две специални награди. Едната бе връчена от Кметство с. Млекарево, общ. Нова Загора на малката, но много талантлива Станимира Господинова, която се представи със своите „Макаронени вдъхновения“. Със своята специална награда домакините от НЧ „Христо Ботев – 1920“, отличиха Карина Николова Николова и нейните прекрасни гоблени.
Организирана бе и празнична програма, с участието на Танцова формация „Димитров“, Детска формация „Лаленце“, с. Новоселец, талантливи деца от „Лятна библиотека“ в с. Млекарево,  танцова двойка и Формация „Аглея“ при НЧ „Христо Ботев – 1920“ с. Млекарево, общ. Нова Загора.
Четвъртата традиционна изложба приключи с много емоции, вдъхновение и с пожелания с „До нови срещи“ догодина по същото време заредени с нови идеи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук