Традиционното изложение на занаятчии и театър за децата ще има в Нова Загора днес

Понеделник поставя с усмивка началото на поредната празнична седмица в Нова Загора. Общинското ръководство е поканило ямболския куклен театър „Георги Митев“, който ще зарадва най-малките. Детската постановка ще бъде представена в НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ от 10 ч. за децата от детските градини и от 11:30 за ученици от начален курс. Децата, които не посещават детска градина са добре дошли със своите родители.

И тази година през октомври част от празничния облик на Нова Загора ще е традиционната Национална среща на майсторите на художествените занаяти „Живата традиция“ Нова Загора 2023 г. Занаятчии от цяла България ще ни гостуват със своите изящни изделия, а ние ще ги посрещнем с песни и танци. Каним Ви да станете част от празничното откриване на търговското изложение на 9 октомври от 17 часа пред Спортна зала „Младост“. Нашите танцьори от ТШ „All steps – Всички стъпки“ с художествени ръководители Павлина и Стоян Петрови ще подгреят кръвта с игривите си стъпки, а две млади красиви и талантливи народни певици – Лидия и Бисера, ще огласят центъра на града.

От 18 ч. в Театър „Минко Балкански“ любимата писателка на новозагорските деца – д-р Стефка Данева ще очаква своите малки приятели за да представи своята най-нова поетична книга „По млечния път“, илюстрирана от възпитаници на НУ „Л. Каравелов“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук