„Тренд“: 5 партии ще присъстват в следващото Народно събрание

5 сигурни партии ще присъстват в следващото Народно събрание и 2 с реални шансове за представителство. Подкрепата към ГЕРБ намалява, но остава първа политическа сила с минимална преднина пред БСП. Това показва проучване на социологическа агенция „Тренд”, проведено по поръчка на вестник „24 часа”. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Проведени са 1 010 ефективни интервюта с лица 18+. Периодът на провеждане на изследването е 3-10 август 2020 г.

„Предишното изследване на агенцията завърши само ден преди първия ден на протест, затова можем сега да видим тези протестите какво са променили и какво са внесли като динамика в обществото”, заяви политологът от изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев пред Нова телевизия.

 

„Наблюдава се ерозия към основната управляваща партия, което е напълно логично предвид събитията. БСП не се припознава като алтернатива, отбелязва се лек спад, но е в рамките на малко проценти. От тази политическа криза печеливши са „Има такъв народ” и „Демократична България”, коментира още той.

„60% от българите подкрепят протестите. 39% остават скептични, че те ще доведат до оставка на правителството“, посочи Ганев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук