Трима служители на ГДБОП задържани за наркотрафик. Главният прокурор: Потресен съм!

Снимка :Надежда Чипева

Двама висши служители на ГДБОП са арестувани. Задържан е и трети, който не е ръководен кадър. В ареста е шефът на отдел „Наркотици“ след получен подкуп, заяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНТ.

Арестите са започнали след 17.00 часа снощи и са свързани с открити наскоро големи количества наркотици.

Обвинител №1 обяви, че операцията е реализирана от Специализираната прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР.

Той обяви, че към момента не може да изнася данни за акцията, тъй като тече разследване.

„Когато обаче имаме обстоятелства и факти, които можем да споделим, няма да се притесним и ще говорим открито пред българските граждани“, посочи той.

Гешев призна, че отдавна познава арестувания висш полицейски началник.

„Потресен съм и изключително разочарован“, отсече той.

„Във всяко стадо има мърша, въпросът е, че ние трябва да отстраним тези, които работят за престъпността, а не тези, които работят срещу престъпността“, посочи обвинител №1.

И отново благодари на всички полицаи, които съвестно работят срещу престъпниците, които тровят нашите деца.

„Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи са, а и продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи. И не правим разлика на база на това кой нарушава закона и от коя институция. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката“, настоя той пред медиите.

Вътрешният министър Младен Маринов пък посочи на свой ред, че е разпоредил на професионалното ръководство на главния секретар Иван Иванов да се направи анализ на работата на ГДБОП, основно на дейността им по трафика и разпространението на наркотици.

„Да обсъдим с премиера и да вземем решение за промени в структурата и кадровия състав, за да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там“, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук