Три професионални гимназии в Сливен получават пари за ремонти и нови физкултурни салони

Три професионални гимназии в Сливен ще получат пари за ремонтни дейности. С тях ще се подобри енергийната ефективност на школата, ще се изгради достъпна среда за деца в неравностойно положение, а в две от училищата ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

„Трите професионални гимназии, за чиито ремонти ще бъдат похарчени близо 1, 900 млн. лв. са ПГ по Механотехника, ПГ по Хотелиерство и туризъм и ПГ по Икономика. Дейностите са насочени към прилагане на мерки за енергийна ефективност, като те са  различни за трите училища. Ще се осигури и достъпна среда, в ПГ по Механотехника ще се изгради подвижна стълба, а в ПГ по Икономика – нова асансьорна уредба.  Учениците в ПГ по Икономика и в гимназията по хотелиерство и туризъм ще се радват и на нови физкултурни салони“, съобщи Кръстинка Дечева- представител на фирмата изпълнител на ремонтите.

Очаква се за 10 месеца ремонтните дейности да приключат, коментира още тя.

Бенефециент по проекта е Министерството на образованието, а финансирането е по ОП „Региони в растеж“.

Като начало на неговата реализация, днес в двора на Професионалната гимназия по механотехника беше подписан Акт образец 2 за откриване на строителна площадка на обект: „Модернизация на образователната инфраструктура – Ремонт на учебно-производствен корпус на три етажа и пристройка към него в гимназията“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук