Три читалища ще представят европейското културно многообразие

Три читалища от Сливенска област ще представят европейското културно многообразие в последните дни на годината. Те ще бъдат домакини на събития, посветени на различните европейски култури.

На 17 декември НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1914“ в Твърдица ще представи пред жителите на града коледните традиции в България и Италия. На 20 декември НЧ „Д.П.Сивков – 1870“ в Нова Загора организира в църквата „Св.Богородица“ рождественски концерт.  Присъстващите ще бъдат информирани за интересни факти от празничния календар на някои европейски страни.

Под мотото „Ден на английската култура“ ще премине 21 декември в котленското с. Ябланово. Организатор е НЧ „Възраждане – 1954“. В програмата са включени рецитали по творби на известни английски автори, танцови изпълнения, както и открит урок за историята, географското положение и икономиката на Англия.

Събитията се финансират чрез областната администрация, във връзка с Комуникационната стратегия на България за ЕС. С тях приключват серията от изяви в четирите общини на Сливенска област, посветени на културното наследство в ЕС и спасяването на българските евреи от Холокоста.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук