Търговци на лотарийни билети: Държавата да ни върне парите, за да не прибягваме до уличен натиск

Търговците на лотарийни билети искат държавата да се сети за тях и да им върне вложените средства, разчитат да се стигне до там чрез диалог, но ако не стане вероятно ще прибегнат до излизане на улицата. „Вярваме, че думите вършат по-добра работа от крясъците и уличния натиск“, това заяви пред медиите днес Борис Борисов- собственик на няколко обекта в Сливен където до сега са се продавали билети от „Националната лотария“. След последните промени в Закона за хазарта, се оказа, че парите им остават блокирани, тъй като билетите, които са закупили, не могат да се продават в търговската мрежа, не могат и да се върнат на собственика и той да им възстанови разходите защото сметките му са блокирани.

Според Борисов и неговите колеги търговци, загубите им ще доведат до затваряне на павилиони и съкращения на работници. На територията на областите Сливен и Ямбол има 640 обекта за търговия с билети, там блокирани остават близо един милион лева.

„Надяваме се държавата да не ни забравя и да разпореди реда и начина, на връщането на непродадените билети и от блокираните сметки на лотарията, да ни се възстановят парите. Ние не искаме да вземат от гражданите, за да ни платят, а от сметките на фирмата собственик, тъй като доколкото сме запознати, в тях има достатъчно налични средства, с които да се направи това, каза още той.

По думите на Борисов и неговия колега Илиян Симеонов, търговци от цялата страна са започнали да се организират, за да има искането им по – голяма тежест пред компетентните институции.

„Вероятно ще внесем в съда колективен иск, за да си търсим правата, но това според нас е несериозно и едва ли ще доведе скоро до резултат“, коментираха търговците.

Те поясниха, че ще настояват и да имат право да се включат в продажбата на билети от Спортния тотализатор. В момента право на тяхното разпространение има само една фирма. Около 18 000 са обектите в страната, в които са се продавали билети на Националната лотария. По сметките на търговците, в тях има блокирани между 27 000 000 и 40 000 000 лв.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук