Търсят причината за смъртта на 15-годишно момиче, починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“Сливен

Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. За това съобщават родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта, информира БНР.

Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението.

Според родителите на 15-годишната Зейнеб тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата.

„И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми“, каза бащата.

Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане“.

„Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая детенцето е починало на масата за скениране“.

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата, обяви резултатите от вътрешната проверка.

„Няколко пъти е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-и – влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера“.

Причината?

„Вече подробности аутопсията ще… Проблемът е бил от това, че 15-годишно – 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“.

Очаква се по случая да бъде направен медицински одит.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук