Убиецът на Кристин обжалва доживотната си присъда, близките на детето ще протестират на 14 юли

Убиецът на 7-годишната Кристин от Сотиря – Мартин Трифонов е обжалвал постановената му доживотна присъда, Апелативен съд Бургас е насрочил съдебното заседание на 14 юли.

Припомняме, че на 30 януари Сливенският окръжен съд реши, че 21-годишния Мартин Трифонов отива зад решетките до живот, без право на замяна на наложеното му наказание. Той и защитникът му имаха 15-дневен срок да обжалват на следваща инстанция и се възползваха от това още през февруари, но съдът чак сега насрочи дата за делото.

Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Убийството на детето бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.

Заради несъгласието си със заявеното обжалване на присъдата близки на семейството на убитото дете, ще организират мирен протест в 10.00 часа на 14 юли пред Апелативния съд в Бургас.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук