Убиецът на Кристин обжалва доживотната си присъда, близки на семейството й отправят призив за протест

Убиецът на 7-годишната Кристин от Сотиря е обжалвал постановената му доживотна присъда, предстои Апелативен съд Бургас да насрочи дата за съдебно заседание, това заяви за Slivenpost.bg адвокат Сиво Сивов, защитник на почерненото семейство. На 30 януари Сливенският окръжен съд реши, че 21-годишния Мартин Трифонов отива зад решетките до живот, без право на замяна на наложеното му наказание. Той и защитникът му имаха 15-дневен срок да обжалват на следваща инстанция и са се възползвали от това, коментира още Сивов.

Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Припомняме, че убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.

Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Заради несъгласието си със заявеното обжалване на присъдата близки и приятели на семейството на убитото дете, отправят в социалните мрежи призиви за протестни действия на 17 февруари от 17.00 часа на кръговото кръстовище „Розова градина“.

„Скъпи съграждани, българи в страната и чужбина. Ние всички заедно обединени успяхме да се преборим за промяната в закона за тежки криминални престъпления.
Днес е време да покажем, че държим на това и да заявим гражданската си позиция.
Като родители и като потенциално застрашени лица от подобни престъпления не смятам, че без отзвук трябва да подминаваме подобни абсурди.
От името на семейството на Криси и ние като техни близки призоваваме за подкрепа всеки един, който за секунда се замисля, че можеше да е на мястото на това семейство.
На 17.02.2020г. ПОНЕДЕЛНИК от 17.00 часа ще сме на Розова градина. Нека покажем отново заедно, че не се делим на българи, цигани, турци и прочие, а се делим на хора със и без съвест!“, се казва в апела им.

Искането им постановената вече присъда на Мартин Трифонов да не бъде променяна ще бъде заявено в Сливен, но делото вече ще се гледа в Бургас и от магистратите там зависи дали убиецът ще остане зад решетките до края на живота си.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук