Убиецът на Кристин от Сотиря застава пред Темида днес

Обвиненият заубийството на 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, 21-годишният Мартин Трифонов ще застане пред Темида тази сутрин в 9.30 часа. Близки и роднини на почерненото семейство вече са пред сградата на Окръжен съд Сливен в очакване на справедлива присъда.

Мартин направил пълни самопризнания за убийството на 7-годишната Кристин

Припомняме, че момиченцето, бе намерено мъртво под мост в селото на 15 август със следи от опит да бъде изнасилено.

Трифонов е обвинен за убийство на малолетно дете с особена жестокост, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Бабата на Кристин:Не искаме оставката на правосъдния министър, искаме да ни чуят и да приемат закон за справедливост

Второто обвинение е опит за изнасилване, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“. По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие, заради направената наскоро промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт.

Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на 16 август като при задържането му бе ранен в лявото бедро и дясната подбедрица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук