Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Доживотна присъда без право на замяна постанови Сливенският окръжен съд за 21 – годишния Мартин Трифонов заради убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия. Присъдата бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала. Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Присъдата на Трифонов ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим. Делото се гледа по съкратената съдебна процедура.
На днешното второ заседание бе изслушано вещото лице – съдебният лекар д-р Тома Чаушев, извършил аутопсията на Кристин. Според показанията на патоанатома, травмите на детето, и в частност черепномозъчната, са били несъвместими със живота, и дори да му е била оказана лекарска помощ, Кристин нямало да оцелее.
Изслушани бяха и свидетелите на гражданските ищци – на бабата, дядото и майката на детето. Четиримата свидетели, близки на семейството и работодатели, заявиха, че семейството е покрусено след смъртта на детето. Според свидетелка, майката на Кристин е искала да се самоубие след загубата на детето си, а бабата и дядото месец след инцидента са обявили къщата си в Сотиря за продажба заради мъката, която изпитват когато стоят там.
Не бе поискано представяне на нови доказателства по делото. Мартин Трифонов отново не даде обяснение за постъпката си. Прокурорът и близките на Кристин поискаха доживотна присъда без право на замяна, а защитникът на Мартин Трифонов и самият той – по- лека присъда, предвид възрастта на подсъдимия и за да има време той да се поправи. Като причина за действията на Трифонов бе посочен начинът му на живот и това, че той има бисоциално личностно разстройство, но въпреки това е осъзнавал какво прави.
Присъдата може да бъде бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Бургас. Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни, дали ще обжалва постановлението на съда.
Милка Георгиева, бабата на детето, заяви, че макар присъдата да не може да върне Кристин, все пак е вид възмездие за загубата й. Тя уточни, че не иска пари, дори и обезщетението някога да бъде изплатено, ще дари парите на деца в нужда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук