Увеличава се броят на делата в Административен съд Сливен

715 са делата постъпили в Административния съд в Сливен през миналата година. Те са с над 9,5 на сто повече в сравнение с предходната 2017 година, когато броят им е бил 681. За отчетния период общият брой на свършените дела е 703, от които 398 – административни и 305 – касационни. 82 процента или 578 от свършените дела са приключили в 3-месечен срок, тези данни бяха изнесени от председателя на АС-Сливен Слав Бакалов по време на годишния доклад за дейността на институцията. Той беше представен на Общо събрание на съдиите, което се проведе днес. Сред гостите бяха председателите на второ и пето отделение във ВАС съдия Георги Колев и съдия Йовка Дражева, областният управител Чавдар Божурски, кметовете на община Сливен и Твърдица Стефан Радев и Атанас Атанасов, ръководители на Окръжния съд и Районните съдилища в Сливенския съдебен окръг, на Окръжната прокуратура, ОД на МВР, Адвокатската колегия.

В годишния доклад бе посочено още, че потенциалът и отговорността, с които съдиите и служителите изпълняват задълженията си, отговарят на очакванията за срочно, ефективно, справедливо и прозрачно административно правосъдие. Свършената през 2018 г. работа в институцията е с положителна оценка, за което председателят изказа благодарност на съдиите и служителите.

Административният съд в Сливен е създаден през 2007 година. През 2013 година той се настани в собствена сграда. През отчетния период в него работиха седем съдии.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук