Увеличиха сумата за подпомагане на сдруженията и удължиха срока за подаване на заявления до 3 февруари

Сумата за подпомагане на сдруженията за енергийното обследване на сградите да бъде увеличена, а срока за подаване на заявленията удължен до 3 февруари. Това приеха днес общинските съветници в Сливен.

„Към днешна дата вече са подадени и приети 58 заявления в Община Сливен. С удължаването на срока и увеличаването на парите, ще дадем възможност на всички желаещи да кандидатстват“, коментира зам.-кметът Камен Костов.

Предложението на кмета Стефан Радев за увеличаване на сумата за подпомагане на сдруженията и удължаване на срока за подаване на заявления беше одобрен от съветниците с 26 гласа „за“. Част от съветниците не участваха в гласуването, тъй като сградите, в които живеят също ще кандидатстват за финансиране. От 300 000 лева средствата се увеличават на 1 милион лева, а подаването на документите от 27 януари се удължава до 3 февруари. Така сдруженията, които искат да подготвят документи за общинско финансиране за енергийните обследвания, ще имат повече време за това.

Писмо от представител на сдруженията беше прочетено от трибуната на местния парламент, в което се призовава общинските съветници да подкрепят предложението на кмета Стефан Радев, което дава равен шанс на всички при кандидатстването по националната програма.

До края на вчерашния ден заявления са подали 58 сдружения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук