Уикенд винетките ще важат от петък по обяд

Винетката за почивните дни ще важи от 12.00 часа на обяд в петък до 23.59 часа в неделя. Шофьорите, които пътуват само събота и неделя, ще могат да се възползват от новата възможност от началото на годината, обяви в регионалният министър Петя Аврамова, цитирана от „Монитор“.

От 5 на 7 години ще бъде удължен срока за гаранция при строителството на магистрали, потвърди Аврамова обявеното от предшественика й Николай Нанков намерение за промяна в нормативната уредба. Така ще има по-ефективен контрол по време на целия инвестиционен процес – и при оценката на проекта, и при строителните дейности.

Строителството от магистрала „Струма“ от Кресна до Сандански е в много напреднала фаза, това ще позволи отсечката да бъде пусната предсрочно с 5 месеца. Шофьорите ще пътуват от Благоевград към границата ни с Гърция по-бърза около Коледа.

Въпреки възможното забавяне, министърът увери, че не очаква забавяне на самото строителство на тунел „Железница“ и на цялата магистрала „Струма“, която трябва да е готова до 2023 г. В момента се строи лот 3.1, който е готов на 30%, каза още тя.

Аврамова потвърди и идеята да се отнема лиценза на компании за строителен надзор при констатирани 2 нарушения. Глобите пък се предвижда да станат от 30 хил. до 150 хил. лева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук