Утре гласуват Бюджет 2020 на община Сливен, от БСП няма да го подкрепят

Бюджетът на Община Сливен за 2020 година ще бъде гласуван на утрешната сесия на  Общински съвет Сливен. Общата финансова рамка на документа е 117 896 000 лева. Това съобщи председателят на комисията по финанси Юлия Гавазова. Близо 44 млн. лева са собствените финансови приходи на Общината, 13 млн. лева са предвидените приходи от местни данъци и такси. Капиталовата програма е за 17 млн лв, като на Община Сливен ще и бъдат удържани 2.5 млн. лв за покриване на част от безлихвения заем, отпуснат от Министерството на финансите по оздравителния план.

„Това няма да засегне капиталовата програма“, заяви Гавазова. Чрез бюджета са осигурени и всички дейности на Община Сливен. Близо 58 млн лв са предвидени за образование, 5.5 млн лв – за здравеопазване, за осигуряване социалните дейсности на общината са предвидени 8.8 млн лв, а за култура , спорт и издръжка на културните институции – 8 340 000 лв.

Заместник – председателят на ОбС Деян Дечев заяви, че групата на БСП в местния парламент няма да подкрепи бюджета, тъй като той отново е рестриктивен.

Според председателя на Общинския съвет Димитър Митев, представител на ПП ГЕРБ, бюджетът е добре балансиран и изпълним и осигурява нормалното функциониране на Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук