Учебният процес в Сливенска област остава присъствен, въпреки повишената заболеваемост

Учебният процес в Сливенска област остава присъствен, въпреки повишената заболеваемост и минаването на границата от 500 заразени на 100 хил. души население. Осигурени са тестове за децата, днес пристига пратка с нови 30 хиляди теста, съобщи за Slivenpost.bg началникът на РУО Сливен Кристияна Станкова.

„Ние имаме утвърдени правила със заповед на министъра на образованието, която е базирана на заповед на здравния министър и това, че е мината границата на заболеваемост над 500 заразени на 100 хиляди население не означава, че децата трябва да минат в режим на онлайн обучение. Когато има осигурени тестове децата се обучават присъствено при спазване на всички разпоредени противоепидемични мерки. Вече, ако има някаква промяна на нива министерства и спуснат към нас нови правила, тогава може да се очаква някаква промяна в режима на обучение“, посочи още тя.

По думите й, присъствения учебен процес е обезпечен с наличието на тестове за децата. „Самите училища си имат раздадени тестове за две или три тествания, при нас в РУО има резерв и днес следобед ще дойдат 30 хиляди теста. Няма място за притеснения, обезпечен е процеса на тестване за всички общини на територията на Сливенска област“ , коментира още Кристияна Станкова.

„Следим ситуацията имаме непрекъснато информация от директорите. За сега докато беше ниска заболеваемост имахме малко деца с положителен тест, но с повишаване на заболеваемостта има повече положителни резултати от тестовете, които по-късно биват потвърдени при повторно изследване. Това е индикация, че тестовете си вършат работата“,допълни тя.

Според данните, през последната седмица в областта има новозаразени 37 ученици и 14 учители.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук