Учениците от НХГ „Димитър Добрович“ ще имат общежитие, правят „първа копка“ на 15 януари

С ритуал „Първа копка” на 15 януари от 11.30 ч. ще започне дългоочакваният строеж на общежитие в Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.
Празничното събитие ще бъде под патронажа на Министерството на културата, представено от заместник-министърът на културата – Румен Димитров.

Художествената гимназия в Сливен е разположена в идеалния център на града, непосредствено до Градския парк. От 2009 г. младите художници развиват таланта си в красива и напълно обновена сграда – паметник на културата. От 2018 г. врати отвори Галерия „Нова”, в която изкуството си показват както учениците от гимназията, така и студенти и преподаватели от висшите учебни заведения по изкуствата. Освен експозиционно пространство галерията дава възможност за презентационни, театрално-музикални и обучителни събития. В обновените през 2018 г. постройки към галерията бяха изградени хранилище, офис и две допълнителни ателиета.

С построяването на общежитие комплексът на Национална художествена гимназия – Сливен, който включва и атрактивно дворно пространство, ще придобие степен на завършеност, достойна за талантливите деца на България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук